#

SADE SODA’NIN 11. SAYISI ÇIKTI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Komisyonu, 8 kişilik lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan ekibiyle Sade Soda Dergisinin bu ay 11. sayısını çıkardı. Bugüne kadar sanat, bilim, kültür, teknoloji ve ilim gibi alanlar hakkında içerikler üreten dergi son sayısında hayatın merkez noktası haline gelen pandemi konusunu detaylı bir şekilde ele alıyor.

Sade Soda ekibi, derginin her sayısında alanında uzman kişilerle röportajlar gerçekleştirerek okuyucularını çeşitli konularda bilgilendirip eğlendiriyor. Dergi bununla da sınırlı kalmıyor, gençlere gezilecek mekân önerileri, bulmacalar, gündemden başlıklar ve dergi içine yerleştirilen karekodlar ile kitap, film tavsiyelerinde de bulunuyor.

Değişimin Başlangıcı Çevrimiçi Eğitim

Derginin son sayısında Covid-19’un eğitime olan yansımalarından bahsediliyor. İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Furkan Alpat, “Değişimin Başlangıcı: Covid-19 ve Çevrimiçi Eğitime Bir Bakış” başlıklı yazısında, pandemi sürecinde ve sonrasında çevrimiçi eğitimin dünya çapında önemini artırdığına dikkat çekiyor. Konunun olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya koyarak eğitim kurumlarının bu yolu nasıl takip ettiğini anlatıyor.

O Kapıdan Mutlaka Girin

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Vekili ve iş adamı Ahmet Kaan’la yapılan  röportajda ise gençliğe ve geleceğe dair önemli ipuçları yer alıyor. Kaan, pek çok ismin aksine “Ümitvar olun” diyor, çok donanımlı bir gençliğin geldiğini ve Türkiye ile birlikte dünyaya çözümler sunacağını söylüyor. Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Kaan, en büyük kazancının imam hatipte yaşadıkları olduğunu söylüyor. Bunu gençlere de tavsiye eden Kaan tecrübelerini şu sözlerle aktarıyor: ‘Arkadaşlar, imkanınız varsa imam hatibin kapısından öğrenci olarak girin. Onun getirisini hayatınızın her safhasında mutlaka yaşayacaksınız.