Teknoloji Kafası
Teknoloji Kafası Okursa…
- Üniversite okuyan gençlerin “Nasıl girişimci oluruz?” sorusunun gerçek cevabını bir türlü bulamıyorsanız,
- “Fikrim var ama nereden başlamalıyım?” diye düşünüyorsanız,
- “Silikon vadisi nasıl bu duruma geldi ve nasıl oluyor da girişimcileri kendine bu kadar çekebiliyor?” diyorsanız,
- “Startup kavramı Türkiye’de nasıl uygulanabilir?” derdindeyseniz,
- “Girişimlerime nasıl yatırım alırım?” diye düşünüyorsanız…
ODTÜ Elektrik & Elektronik Mühendisliği’ne 1. likle girip 4.00 ile mezun olan bir girişimcinin tecrübelerini aktardığı bu kitap tam sizlik.
Türkiye Teknoloji Takımı Kuruldu! Sen Nerdesin?
Kendilerini “Türkiye’nin daha iyi bir dünya adına savunduğu tezleri daha gür seslendirebilmek, ekonomisini güçlendirmek ve her alanda bağımsız olabilmek için millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir grup genç girişimci ve genç profesyoneliz.” diye tanıtan, Selçuk Bayraktar’ın da başını çektiği bir grup gencin girişimi ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı kuruldu. Vakfın amaçları iki ana omurgaya oturtulmuş: Birincisi ortaokul, lise ve üniversite okuyan gençlere yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmalarına her türlü desteği sağlamak; ikincisi ise girişimde bulunmaya çalışan teknoloji takımlarına teknik ve yatırım fonu yoluyla destek olmak. Siz de geç kalmadan başvuruda bulunsanız iyi edersiniz.
Takip Edilesi Bir Bilim İnsanı: Bahri Karaçay
Türkiye’de bilimin halka yavaş aktarılmasından yakınmak yerine bu konuda bir şeyler yapabileceğini düşünüp bunun üzerine popüler bilim yazarlığına başlayan Bahri Karaçay’ı mutlaka takip etmelisiniz. Halihazırda Tübitak yayınlarından çıkan “Yaşamın Sırrı DNA” kitabıyla tanınan Bahri Hoca, aynı zamanda Molekiler Biyoloji ve bilim alanında da 15 günde 1 podcast yayınlamakta. Yoğun ilgiden dolayı podcastleri “İtunes Türkiye” sayfasında ilk sıralarda tavsiye ediliyor. Zaman kullanımı ve verimli çalışmanın nasıl yapılacağı ile ilgili çalışmalarının, kaliteli yaşamanıza destek olacağı kesin. Gerekli bilgiye ve podcastlerine kişisel blogundan ulaşabilirsiniz.
Esnek Ekranda Bir Eşik Daha Aşıldı
Andreas Dahlin ve doktora öğrencisi, nano yapılarla ilgili bir çalışmada tesadüfen kağıt inceliğinde elektronik ekran oluşturmada yeni bir yol keşfetttiler. Mikrometreden daha ince yapıdaki bu ekran tipi aynı LED ekranlarda olduğu gibi renkli görüntü verebilmesinin yanında – zaten çok az enerji tüketen- E-kitap ekranlarının da 10’da 1’i kadar enerji çekiyor. Sonuçları Advanced Materials’da yayımlanan çalışmadaki önemli nokta ise ekranın esnekliği. Çalışma ekranlarını rulo yapıp koltuğumuzun altına almaya çok az kaldı anlaşılan.
On Parmakta Ne Kadar İddialısınız?
Geçen sayımızda size on parmak yazmanın öneminden ve bununla beraber nasıl on parmak yazmanızı geliştirebileceğinizden bahsetmiştik. Bu sayımızda da çalıştığınızı varsayarak on parmak yazmadaki hızınızı nasıl test edebileceğinizi anlatalım istedik. 10fastfingers.com adresi size online olarak on parmak yazma hızınızı keşfetmenize olanak sağlıyor. Kuruluma falan da gerek olamdan direkt ilgili siteye giriş yapıp “start typing test” kısmına tıklayıp hızlı yazma denemelerine başlayabilirsiniz.