#

Teknoloji Kafası

Doğayı Canlı İzle, Kopma!

Her yer beton, her yer teknolojiyle istila edilmiş gibi olsa da aynı teknolojiyle dünyayı izlemek de mümkün. Dünyanın dört bir tarafından hatta uzaydan doğadaki her bir olaya şahitlik etmek istemez misiniz? Bu şaşırtıcı deneyimi yaşamak için  explore.org sitesi sizi bekliyor.

>>> bit.ly/2HrukSh

Kim Takipte? Gerçek? Sahte?

Herkese göre ayrı bir dert Twitter’daki gerçek-fake hesaplar. Öyle abartılmış takipçi sayısına sahip olan hesapların ne kadarı sahte ne kadarı gerçek, bu bir çok kişiye ciddi dert oluyor. Spark’ın bu konuda güvenebileceğiniz hizmeti bu hesapları size analiz ediyor ve kırılımlarını da oransal olarak sunuyor. Kendi hesaplarınız hakkında şaşırmaya hazır mısınız? Hepsi fake çıkmasa iyiydi. J

>>> bit.ly/2HrukSh

Sen Çek, Ben Açıyı Ayarlarım!

Kartvizit alıp da bir köşede unuttuğunuz çok olmuştur. Ya da sunum ekranında bir görsel hoşunuza gitti. O an genelde istenilen açıda fotoğraf çekemeyiz ve görsel eğik büyük olur. Bu konuda Microsoft’un geliştirdiği Office Lens uygulaması hem açıyı ayarlıyor hem dosyanızı arşivleyebiliyor hem de size paylaşma seçeneği sunuyor. Açıkçası harika bir uygulama!

>>> bit.ly/2OdGDSF

Van Gogh Arşivi Açıldı

Dünyanın en meşhur ressamı kim, denilse sanırım herkesin aklına ilk olarak Van Gogh gelecektir. Pejmurde bir hayat sürüp yaşarken sadece 1 eserini satmış ve fırçasının gücü öldükten sonra ortaya çıkabilmiş. 3 bin 700 civarı eseri Amsterdam’daki müze tarafından dijitalleştirilip ücretsiz olarak kullanıma açıldı. Hadi biraz da gözümüzden gönlümüze bir huzur akıtalım.

>>> bit.ly/2ue6lO3

Dosya Yolladık, Şimdi de Arşivle

Özellikle iş hayatında büyük boyutlu dosyaların yollanması olayı sürekli karşılaşılan bir durum. Bu tür durumlarda genel olarak WeTransfer programını kullanırız. WeTransfer yeni bir uygulamayı da kullanıma sundu: Collect. Bu uygulama gönderilerinizi kategorik olarak arşivleyebiliyor ve istenirse diğer kullanıcılarla paylaşılabiliyor.

>>> bit.ly/2TfU85k

Teknoloji Kafası Okursa: Başkalarının Aklı

Bizi biz yapan, diğer varlıklardan ayıran en önemli organımız, beynimiz ve bu beyinde neler oluyor acaba? Başkalarının fikrinden etkilenmemizde ya da kendi fikirlerimizle onları etkileyebilmemizde belirleyici olan ne? Başkalarını dinlerken beynimizde neler oluyor? Bazıları beynini neden bizden daha iyi kullanıyor? Algılarımız nelerden etkileniyor ve biz karalarımızı alırken nelere dikkat ediyoruz? Kitap beyninizi tokatlıyor bir bakıma. Kendinizi size tanıtıyor.

>>> bit.ly/2TXjY2r